Acotech Automation groeit & bouwt in crisistijd

Corné Henselmans is al bijna 20 jaar actief in het automatiseren van gerobotiseerde productieprocessen. In 2008 startte hij Acotech Automation. Zijn pragmatische aanpak en productie-ervaring maken het verschil tussen nét wel of nét niet economisch en technisch haalbaar robotiseren. Een succesvolle aanpak, want Acotech Automation groeit stormachtig in crisistijd, betrok begin 2011 een nieuw pand en opent op 28 januari 2012 een nieuw trainingslokaal tijdens een nieuwjaarsborrel. 
In de jaren zijn er tal van programmeertechnieken ontwikkeld die de bedieningsvriendelijkheid van robotautomatisering hebben verbeterd. Maar als het om combinaties van disciplines en slimme software gaat, is vooral ‘Willie Wortel’ Acotech Automation in zijn element. Daarom breidt de onderneming in 2012 het verzorgen van trainingen en seminars (voor technici op het gebied van robotica en industriële automatisering) uit. En vanwege deze specifieke kennis maakt Acotech Automation ook deel uit van ABB Metaalstraat.
 


Advies bij robotautomatisering
ABB Metaalstraat is een samenwerkingsverband van 5 verschillende ABB-robotleveranciers. De organisatie biedt een gerobotiseerde totaaloplossing voor de metaalindustrie. Bedrijven die richting zoeken bij het robotiseren van onder andere snijden, (laser)lassen, handling, nabewerken, assemblage, stralen, CNC-machinebelading en spuiten, kunnen bij ABB Metaalstraat terecht.
 


Nieuwe kans voor gebruikt robots
En de bedrijven die richting zoeken bij hun robotautomatisering, kunnen aankloppen bij Acotech Automation. Deze organisatie ontwikkelt robotautomatisering voor tal van doeleinden. Zo werkt het voor mechanisatieprojecten, maar ook verricht Acotech Automation haalbaarheidstudies met behulp van  6-assige robots. Eigenaar Henselmans: ‘Inmiddels  beschikken wij over een tiental demo-robots, waarmee wij tests uitvoeren en financieel moeilijk haalbare projecten met gebruikte robots toch een kans kunnen geven.’
 


Subsidietraject voor universele automatisering
‘Met onze brede dienstverlening, onze nieuwe locatie, unieke projectaanpak en flexibele projectorganisatie kunnen wij elke uitdaging en zelfs een “double dip” aan!’ stelt Henselmans. ‘Want juist automatiseren helpt om de kosten te saneren. Daarom zijn wij ook bezig met een innovatiesubsidietraject, waarin wij een universele automatiseringsaanpak willen realiseren om de drempel naar automatiseren verder te verlagen.’