Google wil goederen gaan bezorgen met behulp van drones

Google heeft een drone ontwikkeld die pakketjes kan bezorgen bij klanten. De drone heet ‘Wing’ en is onderdeel van Google X, een verzameling experimentele projecten waarvan Google niet direct verwacht dat deze geld opleveren.

Het bedrijf onthulde de Wing tegenover de BBC en The Atlantic. De Wing profiteert dankzij zijn slimme ontwerp van de voordelen van zowel een vliegtuig als een helikopter. De drone in een rechte verticale lijn opstijgen of juist landen. Eenmaal in de lucht kantelt de drone, waardoor deze als een vliegtuig verder vliegt. Hierdoor kunnen relatief hoge snelheden worden gerealiseerd.

Goederen vervoeren
De Wing is bedoeld om pakketjes eenvoudig te kunnen droppen op nagenoeg iedere locatie. De drone is hiermee uiteraard ideaal voor het bezorgen van bestellingen bij klanten, maar kan ook worden ingezet om in noodsituaties hulpgoederen snel op de juiste plek te krijgen.

Het lijkt er niet op dat Wing op de korte termijn daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen. Google denkt zelf dat dit nog enkele jaren zal duren. De wetgeving in de meeste landen staat het gebruik van drones voor dit doeleinden nog niet toe. Desondanks werken tientallen mensen binnen Google X aan de Wing. Google verwacht dit team op korte termijn verder uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.