Snelste onderwaterrobot legt tienmaal eigen lengte af in één seconde

Onderzoekers van een MIT-afdeling in Singapore zijn erin geslaagd de snelste onderwaterrobot ter wereld te ontwikkelen. De robot kan in één seconde maar liefst tienmaal zijn eigen lengte in afstand afleggen.

De onderzoekers stellen tegen Phys dat hun creatie de snelste onderwaterrobot aller tijde is. Alleen een torpedo zou zich sneller door het water bewegen, maar deze heeft hier wel een grote hoeveelheid brandstof voor nodig. De onderwaterrobot heeft hier aanzienlijk minder energie voor nodig. Met de robot zou ruim 2,5 keer de stuwkracht van een raket kunnen worden gerealiseerd.

Octopussen

De robot is geïnspireerd op octopussen. Deze beesten vluchten indien zij in gevaar zijn door holtes te vullen met water en deze met veel kracht in één keer naar achter te spuiten. De octopus schiet hierdoor met hoge snelheid weg om zichzelf in veiligheid te brengen. De onderwaterrobot maakt gebruik van hetzelfde principe om snel door het water te kunnen bewegen.

Een video met een demonstratie van de robot is te vinden bij Phys.

Onderzoekers van een MIT-afdeling in Singapore zijn erin geslaagd de snelste onderwaterrobot ter wereld te ontwikkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.