Veiligheids-PLC met overzichtelijke software

Het is vooral de overzichtelijke en gratis software die de nieuwe EUCHNER MSC veiligheids-PLC zo interessant maakt. Het programmeren met de ‘Euchner Safety Designer’ software verloopt intuïtief. Voor het configureren staan een vele veiligheidsfuncties, logische bewerkingen en timers ter beschikking.

Om de besturing operationeel te maken en het programma te uploaden, wordt de basismodule aangesloten op de USB poort van een PC. De basismodule kan worden uitgerust met een geheugenkaart waarin een kopie van de software wordt bewaard. Met de geheugenkaart kan de volledige programmering in een handomdraai in een andere veiligheids-PLC worden geactiveerd.

MSCUitgebreide diagnosemogelijkheden zorgen voor het snel verhelpen van storingen, waardoor machinestilstand tot een minimum wordt beperkt. De MSC biedt de hoogste veiligheid: PLe / SIL3 / Kat4.

De software is gratis en draait op elke PC, ook zonder verbinding met de MSC. Dit biedt de mogelijkheid om de functionaliteit te beoordelen zonder iets te moeten aanschaffen.

Deze veiligheidsbesturing is universeel toepasbaar, vrij programmeerbaar en modulair uitbreidbaar. Hij is nagenoeg voor alle veiligheidsfuncties inzetbaar en kan een groot aantal veiligheidscomponenten bewaken.

De basismodule heeft 8 ingangen en 2 uitgangen en is uit te breiden met verschillende in- en uitgangsmodulen. Daarmee kan de gebruiker de MSC individueel samenstellen voor zijn specifieke toepassing. Voor de verbinding met overige netwerksystemen heeft Euchner een breed aanbod aan communicatiemodules.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.