Hoogleraar laat zich vastbinden aan robotarm (video)

Hoogleraar Stelarc van het Alternate Anatomies Laboraty van de Curtin University heeft zich laten vastbinden aan een robotarm

Om de interactie tussen mensen en robots inzichtelijk te maken heeft een Australische professor uit Perth zichzelf dertig minuten lang laten ronddraaien door een robot.

Het gaat om de hoogleraar Stelarc van het Alternate Anatomies Laboratory van de Curtin University uit het Australische Perth. De hoogleraar liet zich vastbinden aan een robotarm van 80.000 dollar en dertig minuten lang ronddraaien in verschillende richtingen.

Intieme interactie

De hoogleraar verwacht dat mensen en robots op korte termijn steeds intiemer interactie zullen hebben. Met zijn experiment wil de hoogleraar laten zien hoe intiem deze interactie nu al kan zijn.

De robot wordt normaal gesproken wordt gebruikt voor het snijden van schuim. Helemaal zonder gevaar was het experiment niet. Technici hebben tijdens het experiment de hoogleraar en de robot nauwlettend in de gaten gehouden en konden de robot indien nodig met behulp van een kill switch per direct uitschakelen.

Video

Bekijk het experiment in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.