Japanse leerlingen laten industriële robot arm Kendama spelen (video)

Denso heeft leerlingen een VS-050 industriële robotarm laten programmeren om Kendama te spelen

Het Japanse Denso, fabrikant van auto-onderdelen, heeft leerlingen van drie Japanse scholen één van haar industriële VS-050 robotarmen laten programmeren. De leerlingen kregen als opdracht de robot het spel Kendama te laten spelen.

Kendama is een traditioneel Japans spel. Hierbij heeft de speler een ‘ken’, een soort stok met een punt waaraan drie bakjes zijn bevestigd. Het is de bedoeling dat de speler een speciale bal, waarin een gat is aangebracht, in de lucht gooit en met de ken opvangt in één van de drie bakjes of de punt van de stok in het gat van de bal weet te krijgen.

Het project is in april van start gegaan en had als doel leerlingen te laten ervaren hoe het programmeren van een robot in zijn werk gaat. De leerlingen hebben zich geconcentreerd op één onderdeel van Kendama: het opvangen van de bal in één van de bakjes. In de onderstaande video is het resultaat van het project te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.