Frans bedrijf lanceert industriële robotarm voor kleine en middelgrote bedrijven

Junior van MIP Robotics

Het Franse MIP Robotics lanceert een industriële robotarm gericht op kleine en middelgrote industriebedrijven. Dit is ook terug te zien in de prijs. De robot is beschikbaar vanaf 8.000 dollar, waar veel andere robotarmen al snel 20.000 dollar kosten.

De robot heet Junior en valt in de categorie ‘Selective Compliance Assembly Robot Arm’ (SCARA). De robotarm heeft standaard een bereik van 600 mm en zit vast aan een standaard van 400 mm hoog. Deze afmetingen kunnen indien gewenst worden aangepast om de robot geschikt te maken voor de toepassing waarvoor de klant deze wil gebruiken. Junior kan bewegen met een snelheid van 250 mm/s en heeft een nauwkeurig van 0,5mm. De robot kan maximaal 5kg tillen.

Junior is gericht op het automatiseren van repetitieve, zware of gevaarlijke taken. De robotarm is standaard uitgerust met een grijparm, maar kan ook worden voorzien van accessoires als een zuignap, een haak, schroevendraaier of een mes. De toepassingen waarop de robot is gericht lopen uiteen van het inpakken van goederen, controleren of bouten voldoende zijn aangedraaid, het geautomatiseerd snijden van materialen of het verwijderen van afgekeurde producten uit een productielijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.