Vraag naar industriële robots verdubbelt de komende jaren

De vraag naar industriële robots groeit de komende jaren hard. De markt voor industriële robots is naar verwachting hierdoor in 2021 verdubbeld ten opzichte van 2014 met een waarde van 48,9 miljard dollar.

De industriële robot Sawyer van Rethink RoboticsDit voorspelt Radiant Insights. De markt voor industriële robots realiseerde in 2014 een omzet van 22 miljard dollar. Het onderzoeksbureau voorspelt dat de markt tot 2021 groeit met een samengestelde jaarlijkse groei van 11,5% en in 2021 48,9 miljard dollar waard is. Vooral de mogelijkheid met behulp van industriële robots de productiviteit te verhogen en de productiekosten terug te dringen maken robots populair.

Steeds meer sectoren stappen over

Vanouds worden de robots vooral gebruikt in de auto-industrie. Ook komende jaren blijft het aantal nieuw geïnstalleerde industriële robots in deze sector ongekend hoog. Ook bedrijven in andere sectoren kiezen echter in toenemende mate voor robots. Vooral in de elektronica-, chemie-, farmaceutische en voedsel- en drankindustrie worden industriële robots in een hoog tempo omarmd.

Daarnaast boren robotfabrikanten in toenemende mate nieuwe markten aan. De hoge installatiekosten stonden voorheen de aanschaf en installatie van industriële robots door vooral bedrijven uit opkomende economieën in de weg. Nu deze installatiekosten steeds lager worden omarmen ook opkomende markten in toenemende mate industriële robots.

Nieuwe industriële revolutie

Het onderzoeksbureau stelt dat robots een nieuwe industriële revolutie gaan veroorzaken. Naar verwachting worden 70% tot 90% van de bestaande banen in de maakindustrie op termijn overgenomen door robots. Werknemers die op dit moment in deze sector actief zijn zullen de komende jaren in toenemende mate andere vaardigheden leren, waardoor zij in andere functies aan de slag kunnen.

One Response to Vraag naar industriële robots verdubbelt de komende jaren

  1. […] langer is een stijgende vraag naar industriële robots zichtbaar. Vooral een groeiende interesse in automatisering vanuit andere […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.