Dassault Systèmes helpt productieprocessen digitaal aan te sturen en beheren

Dassault Systèmes introduceert ‘Perfect Production‘, een vierde ‘industry solution experience’ voor de consumer packaged goods en retailmarkt (CPG). De oplossing verbetert de efficiency, productiviteit en flexibiliteit met behulp van applicaties voor het digitaal aansturen en managen van alle productieprocessen. Perfect Production is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform.

Fabrikanten van voedingsmiddelen, drank, tabak, gezondheidsproducten en hun toeleveranciers, staan voor de uitdaging te voldoen aan de behoeften van klanten in steeds concurrerendere markten. Zij moeten nieuwe producten tijdig en zonder kwaliteitscompromis leveren en tegelijkertijd steeds efficiënter werken. Daarvoor is het noodzakelijk verschillende productcombinaties, materiaalsoorten en toeleveranciers te managen en rekening te houden met verschillen in wet- en regelgeving.

Perfect Production

‘Perfect Production’ pakt de toenemende productiecomplexiteit van grote CPG-fabrikanten aan. Met behulp van het virtuele tweelingconcept voor CPG-productie biedt ‘Perfect Production’ real-time inzicht, controle en synchronisatie van alle bedrijfsprocessen. Zowel in de eigen fabrieken als bij toeleveranciers. Daardoor kunnen die fabrikanten wereldwijd uniforme operationele standaarden implementeren en holistisch managen. Dassault Systèmes wil hen hiermee helpen beter te voldoen aan de behoeften van klanten in lokale markten.

“CPG is één van de meest complexe markten, waarin maar liefst tachtig procent van de nieuwe producten het eerste jaar niet overleeft”, zegt Philippe Loeb, Vice President, Consumer Packaged Goods & Retail Industry bij Dassault Systèmes. “Met ‘Perfect Production’ kunnen bedrijven hun efficiency verbeteren, de kosten verlagen en sneller nieuwe producten op de markt brengen. Sommige van onze klanten hebben al miljoenen bespaard en driecijferige groei gerealiseerd met een deel van de producten, door alle processen LEAN te optimaliseren.”

Functionaliteiten

‘Perfect Production’ biedt de volgende mogelijkheden:

  • Snellere introductie van nieuwe producten en lagere kwaliteitskosten, door papierloos te produceren en managementinformatie met de werkvloer te synchroniseren voor procesverbeteringen
  • Voorraadreductie en kortere doorlooptijd productie, door het gebruik van grondstoffen, componenten en halffabricaten beter te synchroniseren met de productie, kwaliteitsinspectie en onderhoud aan de machines
  • Merkintegriteit borgen en consistentere klantbeleving creëren, door het nauwkeuriger en uniform managen van alle operationele processen voor meerdere merken, regio’s en fabrieken, met de flexibiliteit om te anticiperen op lokale regelgeving
  • Synchronisatie en coördinatie van de informatiestroom, door dezelfde eenduidige versie van alle informatie te gebruiken in de productie bij zowel toeleveranciers als de logistiek
  • Snelle detectie en correctie van kwaliteitsissues door oplossingsgericht samen te werken binnen een dynamische supply-chain. Dit helpt problemen te voorkomen of op te lossen voordat ze escaleren

Perfect Production van Dassault Systèmes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.