Nominaties voor de RapidPro award 2016 zijn bekend

SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting, Metal Technics 3D en 3Devo zijn genomineerd voor de RapidPro award 2016. Deze award wordt op 1 maart tijdens de vakbeurs met congres RapidPro uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten.

RapidProDe inzendingen voor de award waren dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software. De 3 genomineerde start-up bedrijven onderscheiden zich volgens RapidPro echter ten opzichten van de overige inzendingen.

Nominaties

De genomineerden zijn:

  • SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting: SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting richt zich op advanced manufacturing, waaronder 3D-printen. Het bedrijf wist eerder onder andere een mini-onderzeeër te printen met behulp van een 3D-printer. Het bedrijf streeft ernaar een 3D productiehub te worden voor de productie van grote plastic producten gericht op de bouw, maritieme sector, offshore industrie, maakindustrie en onderhoudssector.
  • Metal Technics 3D: MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Eens het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productie proces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.
  • 3Devo: 3Devo is een startup die producten ontwikkelt rond materialen voor 3d-printers. Zo presenteert 3devo de NEXT 1.0, de eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.

Prijzen

Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging, maakt op 1 maart bekend wie de winnaar van de RapidPro start-up award is. De winnaar gaat dit jaar met een mooi aantal prijzen naar huis. Zo verzorgt Berenschot een middag workshop op basis van de ‘Business model canvas methode’ om de winnaar te helpen bij het verder vermarkten van hun ‘vinding’. Ipecunia gaat daarnaast helpen de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen. Ook biedt Mikrocentrum de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform.

De vakbeurs met congres RapidPro 2016, vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven. Inschrijven voor gratis bezoek kan via de website van het event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.