Siemens PLM Software en Local Motors werken samen aan verbetering toekomstig productieproces

Siemens en Local Motors zijn een samenwerking aangegaan waarin ze de ontwikkeling van het grootschalig produceren van 3D-geprinte auto’s gaan verbeteren. De samenwerking combineert functionaliteiten van Siemens’ product lifecycle management (PLM)-softwaretechnologie met Local Motors’ kennis van samengestelde en 3D-geprinte voertuigen, een proces dat direct digital manufacturing (DDM) wordt genoemd.

SiemensDe twee bedrijven hebben een gezamenlijke visie op de toekomst van productontwikkeling. Local Motors verbetert de productiviteit met zijn Local Motors (LM) Labs-programma door de expertise van Siemens op het gebied van ‘digitale tweelingen’ in te zetten. Siemens verwacht zijn digitale enterprise softwaresuite te verbeteren om de nieuwste ontwikkelingen te ondersteunen op het gebied van additieve productie en 3D-printen.

Co-creatie

De CAD-applicatie Solid Edge van Siemens wordt al enkele jaren door Local Motors ingezet en speelt een cruciale rol in het faciliteren van zijn co-creatie model. Local Motors zet de synchronous technology van Siemens in om ontwerpen van designers wereldwijd te importeren in de Solid Edge non-native CAD-modellen. Solid Edge wordt ingezet om deze modellen aan te passen.

Binnen de nieuwe samenwerking is het de bedoeling om het gebruik van Solid Edge uit te breiden en het NX-software en Fibersim-portfolio van Siemens toe te voegen aan alle diensten van Local Motors wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.