‘ABB, Adept, FANUC, KUKA en Yaskawa zijn marktleiders in industriële robots’

ABB, Adept, FANUC, KUKA en Yaskawa zijn de grootste spelers op de wereldwijde markt voor industriële robots. Deze partijen profiteren tot 2020 onder andere van toenemende investeringen in industriële robots vanuit de auto-industrie.

De IRB 910SC van ABBDit meldt Technavio. De markt voor industriële robots laat tot 2020 hevige concurrentie zien, vooral op het gebied van productfeatures, prijs, op maat gemaakte oplossingen en dienstverlening. Leidende spelers op de markt genereren omzet via zowel directe als indirecte verkopen. Indirecte verkopen lopen hierbij via lokale vertegenwoordigers, gecertificeerde distributeurs en dealers, onderaannemers en integrators.

Ook wijst Technavio op het grote aantal overnames en fusies in de markt. Grote spelers kiezen er in toenemende mate voor via overnames en fusies hun productportfolio en dienstverlening uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.