YASKAWA introduceert MotoLogix interface voor robotbesturing

De interactie tussen mens, machines en robots speelt een belangrijke rol in efficiënte industriële productie. Volgens de klassieke methode worden programmering, besturing en bediening van PLC en robot controls afzonderlijk uitgevoerd. YASKAWA brengt hier verandering in en integreert PLC en robotbesturing in MotoLogix, software voor het aansturen van Yaskawa robots.

Dankzij de integratie van PLC en robotbesturing kunnen robots eenvoudig rechtstreeks worden geïntegreerd in de PLC en zonder diepgaande kennis van robots worden geprogrammeerd. De bediening door de operator / eindgebruiker kan worden ingericht via de HMI van de PLC besturing, zodat ook een operator geen specifieke robotkennis meer nodig heeft.

Voordelen combineren

De voordelen van beide systemen worden hierbij gecombineerd: het gemak van het direct programmeren van de robot via de ‘Programmable Logic Controller’ (PLC) en de hoge precisie van de DX200 robotbesturing. Een speciaal bedieningspaneel voor de robot is niet meer nodig. Alle relevante gegevens voor bediening en diagnose kunnen worden opgevraagd en verwerkt via het eigen bedieningspaneel van de machine.

Met MotoLogix zijn alle YASKAWA robots met een DX200 controller eenvoudig te integreren in complexe systemen. De robot wordt hiermee direct geprogrammeerd via de PLC en kan snel in bedrijf worden genomen. De integratie van de robot bediening in de PLC zorgt ook dat PLC kennis voldoende is om robots van MotoLogix te kunnen besturen. Op deze manier kunnen robots worden ingezet zonder dat diepgaande kennis van robotprogrammering noodzakelijk is. De precisie van de bewegingen en de hoge dynamische performance van de robot blijven ongewijzigd.

YASKAWA introduceert MotoLogix interface voor robotbesturing (bron: YASKAWA)

One Response to YASKAWA introduceert MotoLogix interface voor robotbesturing

  1. Willem schreef:

    Super ontwikkeling man!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.