Groeiende vraag naar slimme fabrieken zorgt voor groei in HMI-markt

Digitalisering brengt nieuwe risico's met zich mee (bron: FreeImages.com/Flavio Takemoto)

De markt voor gebruikersinterfaces, ook wel Human Machine Interface (HMI) genoemd, groeit tussen 2016 en 2020 met een samengestelde jaarlijkse groei van 6,13%. Vooral de groeiende vraag naar slimme fabrieken geeft de markt een impuls.

Dit voorspelt Research and Markets in het rapport ‘Global Human Machine Interface Market 2016-2020’. Steeds meer bedrijven in de maakindustrie kiezen ervoor productiefaciliteiten slimmer te maken. Hierbij worden sensoren, draadloze systemen, enterprise software en automatiseringsoplossingen ingezet om end-to-end processen te automatiseren.

In deze slimme fabrieken wordt gebruik gemaakt van industriële robots, die steeds vaker nauw samenwerken met mensen. De veiligheid van werknemers krijgt hierdoor steeds meer aandacht in de maakindustrie. Bedrijven investeren in maatregelen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Deze incidenten leiden in het gunstigste geval tot financiële verlies of downtime, maar kunnen in het ergste geval ook leiden tot lichamelijke verwondingen of zelfs tot dodelijke ongevallen. Ook regelgeving vanuit onder andere de EU draagt bij aan de groeiende aandacht voor de veiligheid van werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.