European Spallation Source ontwikkelt onderzoekscentrum met 3DEXPERIENCE-platform

European Spallation Source ERIC (ESS) gaat het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes gebruiken. Deze researchorganisatie ontwikkelt momenteel in het Zweedse Lund het grootste neutronenonderzoekscentrum ter wereld. De organisatie wordt door Europese landen gefinancierd en bemand. Dassault Systèmes’ ‘Integrated Plant Engineering‘ biedt ESS software voor ontwerpen, projectmanagement en compliancy. Ook krijgt ESS de beschikking over een uniforme samenwerkingsomgeving voor duizenden ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten.

Na voltooiing van het nieuwe researchcentrum kan ESS veel efficiënter onderzoek verrichten naar de verstrooiing van neutronen. Daarnaast wil ESS bijdragen leveren voor duurzame innovaties op het gebied van schone energie, constructieve engineering, voedseltechnologie, farmacie, medische apparatuur, IT en transport. Duizenden onderzoekers gaan tientallen jaren werken in het ESS-centrum. Daarvoor worden ‘s werelds krachtigste lineaire protonenversneller, 22 moderne instrumenten, laboratoria, een supercomputeromgeving voor datamanagement en een ontwikkelcentrum voor software ontworpen.

ESS en Dassault Systèmes ontwikkelen al vanaf 2012 samen alle benodigde softwarefunctionaliteit. De ‘Integrated Plant Engineering’-oplossing biedt ESS een uniforme samenwerkingsomgeving voor het beheren van alle ontwerpprocessen en dataconsolidatie tijdens de uitvoering van het project. Verder integreert deze oplossing de civieltechnische en mechanische engineering. Hierdoor biedt de oplossing real-time inzicht in het ontwerp en compliance met alle eisen en richtlijnen. Gebruikers kunnen hierdoor beslissingen baseren op actuele informatie, en hierdoor het technische ontwerp optimaliseren en de bouwprocessen stroomlijnen.

Het neutronenonderzoekscentrum waar European Spallation Source ERIC aan werkt (bron: Dassault Systèmes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.