Dassault Systèmes neemt Ortems over

Dassault Systèmes, leverancier van oplossingen voor het ontwerpen, produceren en ondersteunen van producten, maakt bekend Ortems te hebben overgenomen. Dit Franse bedrijf is gespecialiseerd in software voor het plannen en optimaliseren van productie- en distributieprocessen. Deze oplossingen kunnen zowel on-premise als in de cloud worden gebruikt.

Dassault SystèmesMet de overname van Ortems breidt Dassault Systèmes het 3DEXPERIENCE-platform en haar industry solution experiences uit voor de volgende generatie productie- en supply-chain-processen. Dit als aanvulling op de bestaande DELMIA Quintiq-functionaliteit voor supply-chain-planning en -optimalisatie, voor het plannen, uitvoeren en verbeteren van wereldwijde productieprocessen. Ortems vult de DELMIA-applicaties van Dassault Systèmes aan, waaronder ook DELMIA Apriso. Deze oplossing integreert alle productie- en supply-chain-planningsprocessen binnen één uniform datamodel.

Slimme fabrieken

Ortems’ Agile Manufacturing en PlannerOne-oplossingen worden gebruikt voor het managen van productieprocessen in slimme fabrieken. Dit zijn omgevingen waar een verregaand gesynchroniseerd IT-systeem de interacties tussen virtueel ontwerpen en fysieke productie ondersteunt.

Ruim 16.000 klanten in 60 landen maken gebruik van Ortems-oplossingen voor het plannen van hun producten. De oplossingen worden onder andere gebruikt in markten als de luchtvaartindustrie, automobielindustrie, industriële apparatuur, high-tech, life sciences, verpakkingen en consumentenproducten. Enkele bekende bedrijven die de oplossingen gebruiken zijn AIA, Almirall, Courvoisier, Depuy, Eckes Granini, Europastry, GE Power, Givaudan, Heineken, Knauf, Mecaplast, Merck Serono, Nexans, Monin, Sanofi, Sidel, Solvay en Thalès. De omzet van Ortems bedroeg in 2015 bijna 5 miljoen euro.

‘What-if’ simulaties

Fabrieken zijn niet stabiel door machinestoringen, personeelstekorten, veranderende orders en verstoringen in de supply chain. Ortems levert tools die beslissingen over het plannen van orders ondersteunen en de complexiteit daarvan absorberen, op basis van vrijwel ongelimiteerde ‘what-if’-simulaties. Dit inclusief directe interactieve aanpassingen, impactanalyses en management van uitzonderingen, voor vraaggestuurde productieplanningen voor korte en middellange termijn. Gebruikers kunnen die planningen automatiseren, optimaliseren en vergelijken, om te voldoen aan de leveringsdata en daarbij optimaliseren naar alle beschikbare middelen en beoogde winst.

“Fabrikanten met zowel stuks- als serieproductie staan voor kritische uitdagingen door de toenemende globalisering en proberen via digitale transformatie voorop te blijven lopen, zegt René Desvignes, President en CEO van Ortems. “Als onderdeel van Dassault Sytèmes kunnen wij een uniek aanbod leveren voor het managen van alle productieprocessen, dat de cirkel sluit tussen procesontwerp, productie op de werkvloer en supply-chain-planning. Daarmee kunnen wereldwijd opererende fabrikanten zowel snel anticiperen op regelmatig veranderende klantwensen als de productiestrategie sneller implementeren met behulp van flexibele, verbonden, duurzame en slimme fabrieken.”

Mecaplast Group

“Ortems helpt ons de business te transformeren, door flexibeler en meer vraaggestuurd te werken en daarbij onze geldstroom en assets te optimaliseren”, zegt Frédéric Marcotte, Supply Chain Senior Manager van Mecaplast Group. “Maar ook te anticiperen op de uitdaging van eerstelijns leveranciers om continu te synchroniseren met de processen en assemblagelijnen van OEM-ers. Mecaplast Group heeft voor Ortems gekozen om de productieplanningen voor 26 fabrieken in 18 landen die leveren aan de automobielindustrie, te standaardiseren en te optimaliseren. Na het definiëren en valideren van de beste modellering in één van onze Spaanse fabrieken zijn binnen 10 maanden al 15 fabrieken op drie continenten succesvol geïmplementeerd.”

“Drie jaar geleden heeft Airbus Helicopters Ortems geselecteerd als backbone-systeem voor het plannen met randvoorwaarden”, zegt Xavier Mathias, Industry & Procurement Business Applications Leader bij Airbus Helicopters. “Na diverse implementatieprojecten in verschillende functionele domeinen rond dezelfde applicatie, is Ortems volledig geïntegreerd in ons landschap van informatie-systemen, waaronder SAP ERP. Ortems is binnenkort de enige tool voor alle uitdagingen op het gebied van planningsoptimalisatie, vanaf verkoop tot alle dagelijks benodigde productieprocessen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.