Intel neemt vision fabrikant Itseez over

Intel neemt fabrikant van vision technologie Itseez over. Met de technologie van het bedrijf wil Intel zich gaan richten op allerlei deep learning-gebaseerde toepassingen, waaronder het uitvoeren van inspecties in industriële omgevingen.

Itseez is een bedrijf dat vision technologie levert voor de automotive industrie, machine vision, robotica, security en surveillance, sport en entertainment en mobiele vision toepassingen. Met de overname van Itseez wil Intel meer inzetten op de Internet of Things markt, waar het bedrijf zowel autonome voertuigen als machine vision onder schaart. Itseez levert actief bijdragen aan standaardisatie-initiatieven, waaronder OpenCV en OpenVX. Intel kondigt aan deze activiteiten over te nemen en dergelijke initiatieven te zullen blijven ondersteunen.

Eerder dit jaar nam Intel ook al Yogitech over. Dit bedrijf levert software voor functionele veiligheid voor elektronica in auto’s en apparatuur die in fabrieken wordt gebruikt. De software van Yogitech zorgt dat de processors in deze apparatuur correct werkt en slaat alarm indien afwijkingen worden gedetecteerd.

Intel neemt fabrikant van vision technologie Itseez over (Intel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.