Robotiq integreert pick and place oplossing in robots van Universal Robots

Robotiq lanceert een nieuwe vision gebaseerde pick and place oplossing voor Universal Robots. De oplossing kan in slechts vijf minuten worden uitgerold in een winkel. De configuratie en het beheer van de robot vindt plaats via een gebruikersinterface op de robot, waardoor een externe PC niet nodig is om de robot te kunnen gebruiken.

De oplossing bestaat uit een compacte camera, die kan worden aangebracht op de arm van robots van Universal Robots. De camera maakt vervolgens automatisch contact met de controller. Het systeem kan worden aangestuurd via de grafische gebruikersinterface van de robots van Universal Robots, waarin de Robotiq Camera interface is geïntegreerd.

‘Systeem kan door iedereen worden gebruikt’

“We bleven projecten tegenkomen die veel beter zouden werken met machine vision. Fabrikanten blijven hier echter van weg vanwege de complexiteit en kosten van bestaande oplossing”, zegt Samuel Bochard, CEO van Robotiq. “Dit is de reden dat wij een camera en vision software hebben gecreëerd die door iedereen kan worden ingesteld en gebruikt.”

Het vision systeem van Robotiq voor de robot van Universal Robots is per direct beschikbaar.

Het vision gebaseerde pick and place oplossing van Robotiq voor de robots van Universal Robots (bron: Robotiq)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.