Midea Group neemt belang van 86% in KUKA

De KUKA KR CYBERTECH nano robotserie van KUKA

De Chinese fabrikant van witgoed Midea Group maakt bekend een meerderheidsbelang in de KUKA. In totaal heeft het bedrijf een belang van bijna 86% in de Duitse robotfabrikant.

KUKA heeft een bod van 115 dollar per aandeel geaccepteerd, waarmee Midea 72,18% van de aandelen in KUKA koopt. Het Chinese bedrijf heeft al langer een belang van 13,51% in KUKA, waarmee het totale belang van Midea in KUKA op 85,59% uitkomt.

Discussie

De overname van KUKA door Midea heeft in Duitsland en Europa tot veel discussie geleid. Zo hoopten Duitse politici dat in ieder geval een groot belang in KUKA in Duitse handen zou blijven, wat dus niet het geval blijkt te zijn. KUKA hoopt via de overname door het Chinese bedrijf eenvoudiger de Chinese markt te kunnen betreden.

Midea heeft eerder beloofd KUKA tot 2023 onafhankelijk te laten opereren. Tot die tijd zullen volgens de Chinezen geen banen worden geschrapt en blijft het hoofdkantoor van KUKA gevestigd in het Duitse Augsburg.

One Response to Midea Group neemt belang van 86% in KUKA

  1. olivier schreef:

    Kunt u mij vertellen wanneer de aandelen voor 115 euro worden omgewisseld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.