NEN: ‘Denk mee over roboticanormen’

De nieuwe technische commissie van de wereldwijde standaardisatieorganisatie ISO (ISO/TC 299 ‘Robotics’) werkt aan normen voor zorgrobots, service robots, medische robots, industriële robots en aan modulariteit (hardware en software). NEN nodigt belanghebbenden mee te praten over de inhoud van deze normen door lid te worden van de normcommissie ‘Robotics’.

NENNEN organiseerde in juni in samenwerking met Fontys Hogeschool in Eindhoven een kick-ff ‘Normen voor robotica. Tijdens deze kick-off bleken de aanwezigen unaniem van mening dat Nederland actief moet deelnemen aan de internationale normontwikkeling in robotics. NEN heeft daarom de normcommissie ‘Robotics’ opgezet. Deze commissie heeft als doel het Nederlandse belang te vertegenwoordigen in ISO/TC 299 en werkgroepen.

Momenteel telt de normcommissie ruim tien leden van innovatieve organisaties die vooroplopen op het gebied van moderne robotica. In de normcommissie participeren startups, kennisinstellingen, MKB’s en grote bedrijven die actief zijn op verschillende gebieden binnen robotica. NEN roept belanghebbenden op lid te worden van de normcommissie en mee te praten over de inhoud van de normen die door ISO/TC 299 worden ontwikkeld. Lid worden kan door een e-mail te sturen aan kid@nen.nl met uw motivatie en specifieke interesses in robotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.