Intel neemt AI-bedrijf Nervana Systems over

De Amerikaanse chipfabrikant Intel neemt Nervana Systems over. Nervana Systems richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence – AI), iets dat ook in industriële robots naar verwachting een steeds grotere rol zal gaan spelen.

IntelNervana Systems werkt onder andere aan een chip die specifiek is ontworpen voor AI-doeleinden. Deze chip verschijnt naar verwachting in 2017 op de markt. Daarnaast heeft het bedrijf een clouddienst ontwikkeld waarmee klanten via de cloud gebruikt kunnen maken van AI.

Intel wil de technologie van Nervana gebruiken om zijn focus op AI te kunnen vergroten. Nervana blijft onder de vleugel van Intel als onafhankelijk bedrijf opereren vanuit zijn hoofdkantoor in San Diego. Naar verwachting wordt het personeelsbestand van Nervana ongemoeid gelaten. Het is niet bekend hoeveel Intel voor Nervana Systems heeft betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *