Baumer introduceert laag geprijsde machine vision camera’s

Baumer introduceert de EX series machine vision camera’s. Met deze camera’s richt het bedrijf zich op klanten die machine vision willen toevoegen aan hun productielijnen, zonder hiervoor diep in de buidel te hoeven tasten.

De EX series camera’s bevatten uitsluitend basisfunctionaliteiten, wat het mogelijk maakt de camera’s tegen een relatief lage prijs op de markt te zetten. Alle camera’s zijn slechts 29 bij 29 mm groot en voorzien van M3 bevestigingspunten aan beide zijden.

De EX series machine vision camera’s van Baumer (bron: Baumer)

Modellen

De reeks bestaat in totaal uit drie modellen: de GigE-modellen VEXG-02M/C en VEXG-13M/C en de USB 3 Vision-variant VEXU-24M/C. De VEXG-02M/C is voorzien van een ON Semiconductor PYTHON300 CMOS sensor en levert frame rate van 217 fps. De VEXG-13M/C is uitgerust met een ON Semiconductor PYTHON1300 en biedt een frame rate van 61 fps. De VEXU-24M/C bevat een Sony IMX249 CMOS sensor en levert een frame rate van 38 fps.

Daarnaast is ook een EX-model op basis van de TX series van Baumer beschikbaar: de EXG50. Ook deze is beschikbaar in zowel kleur- als mono-variant. De camera is voorzien van een MT9P031 Aptina CMOS sensor en levert een frame rate van 13 fps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.