Duitse overheid akkoord met overname van KUKA door Midea Group

De KUKA KR CYBERTECH nano robotserie van KUKA

De weg is vrij voor de overname van de Duitse fabrikant van industriële robots KUKA door de Chinese fabrikant van elektronica Midea Group. De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel keurt de overname goed.

Dit meldt de Duitse omroep Bayerischer Rundfunk. Nadat het plan van Midea Group om een overnamebod uit te brengen op KUKA bekend was geworden ontstond in de Duitse politiek onrust. De Duitse overheid is bang een belangrijke technologische speler te verliezen door de overname. De Duitse autoriteiten hebben daarom nog geprobeerd het aandeel van Midea in KUKA te beperken door een maximaal aandeel van 49% af te spreken. Grote Duitse aandeelhouders in KUKA besloten echter hun aandelen te verkopen aan Midea, waardoor dit plan in het water is gevallen. Op 8 augustus maakte Midea bekend 94,55% van de aandelen in KUKA in handen te hebben.

Desondanks meldt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Economische Zaken aan Bayerischer Rundfunk dat het ministerie de overname heeft onderzocht en hier geen bezwaar tegen heeft. De overname van KUKA door Midea kan hierdoor worden afgerond.

2 Responses to Duitse overheid akkoord met overname van KUKA door Midea Group

  1. […] Duitse robotfabrikant KUKA werd in augustus 2016 overgenomen door het Chinese Midea Group. De overname leidde in de Duitsland politiek tot veel ophef. Zo riep in de aanloop naar de overname […]

  2. P. Verstraaten schreef:

    Wanner kan de overname voor de aandeelhouders worden afgerond?P. Verstraaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.