Geautomatiseerde inspectieoplossing voert 480.000 metingen per seconde uit

De MetraSCAN 3D R-Series van Creaform (bron: Creaform)

Creaform lanceert de geautomatiseerde inspectieoplossing MetraSCAN 3D R-Series voor kwaliteitscontrole in de maakindustrie. Het systeem kan per seconde 480.000 metingen uitvoeren.

MetraSCAN 3D R-Series is een 3D-scanner die aan een robotarm wordt bevestigd, wat het mogelijk maakt complexe en grote objecten snel te inspecteren. De scanner is voorzien van zeven lasers, waarmee het mogelijk is 480.000 metingen per seconde uit te voeren op complexe oppervlakken met veel reflectie. Het systeem kan worden geïntegreerd in bestaande productieomgevingen. Creaform benadrukt dat het systeem inspecties kan uitvoeren zonder productieprocessen te verstoren of belemmeren.

De MetraSCAN 3D R-Series wordt geleverd met nieuwe ‘positioning targets’, die op objecten kunnen worden geplakt om de 3D-scanner aan te sturen. De positioning targets voor de MetraSCAN 3D R-Series zijn voorzien van een beschermlaag van glas, waardoor zij ook geschikt zijn voor gebruik onder veeleisende omstandigheden. De nieuwe beschermlaag beperkt de impact van eventueel rondvliegend stof of vuil op het meetsysteem, waardoor het meetsysteem minder vaak hoeft te worden gekalibreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.