Dassault Systèmes en ABB bouwen paviljoen met industriële robot en 3D-printer

Een screenshot van de 360 graden video waarin het nieuwe paviljoen van Dassault Systèmes en ExtreeE wordt getoond

Dassault Systèmes maakt bekend in samenwerking met de startup ExtreeE op zijn campus in Frankrijk een nieuw paviljoen gebouwd te hebben. Het paviljoen is gebouwd met behulp van een 3D-printer die is bevestigd aan een industriële robot van ABB.

Het nieuwe paviljoen is een geproduceerd met behulp van een IRB8700 industriële robot van ABB, waaraan een 3D-printer is bevestigd. Daarnaast is in het project gebruik gemaakt van experimenteel beton dat is ontwikkeld door LafargeHolcim op basis van het Ultra-High Performance Concrete Ductal.

3DEXPERIENCE platform

Voor het project is in het 3DEXPERIENCE platform een 3D-simulatie ontwikkeld van het paviljoen om het ontwerp te optimaliseren. Met behulp van het 3DEPERIENCE platform konden geavanceerde structurele analyses en topologische optimalisaties worden uitgevoerd, waarbij rekening is gehouden van de eigenschappen van de nieuwe materialen.

In de onderstaande 360 graden video gaat Dassault Systèmes verder in op het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.