FANUC maakt handmatige besturing van CE-35iA mogelijk

Fanuc Hand Guidance

De CR-35iA is door FANUC voorzien van de Fanuc Hand Guidance. Deze unit maakt het mogelijk de collaboratieve robot met de hand aan te sturen, zonder dat de robot hiervoor geprogrammeerd hoeft te worden. Dit maakt het mogelijk een handeling die eenmalig of slechts enkele malen hoeft te worden uitgevoerd snel uit te voeren.

Collaboratieve robots zijn robots die op veilige wijze nauw kunnen samenwerken met robots. De robots detecteren de aanwezigheid van mensen en passen hun bewegingen hierop aan om botsingen te voorkomen. Daarnaast zijn veel collaboratieve robots voorzien van zachte materialen waardoor een eventuele botsing met een mens niet direct tot letsel hoeft te leiden.

Robots programmeren

De robots moeten net als industriële robots worden geprogrammeerd om handelingen uit te voeren. In sommige gevallen moeten echter handelingen worden uitgevoerd die slechts één of enkele malen hoeven te worden uitgevoerd. Het programmeren van de robot om deze handeling uit te voeren neemt hierdoor onevenredig veel tijd in beslag.

Voor dit soort situaties stelt FANUC de Fanuc Hand Guidance beschikbaar. Met behulp van deze unit kunnen gebruikers bijvoorbeeld de robotarm naar een gewenste locatie bewegen of een werkstuk oppakken en manipuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.