FANUC wil industriële robots ‘intelligent’ maken met NVIDIA chips

De CR-35iA van Fanuc

FANUC gaat een partnership aan met NVIDIA. Het Japanse FANUC gaat chips van NVIDIA gebruiken om zijn industriële robots te voorzien van kunstmatige intelligentie (AI).

Dit meldt Nikkei. Door zijn industriële robots te voorzien van AI wil FANUC de robots in staat stellen zelfstandig nieuwe taken te leren. Dit zorgt ervoor dat industriële robots niet langer geprogrammeerd hoeven te worden en maakt het eenvoudiger de robots in te zetten voor de productie van relatief kleine aantallen producten.

“De tijd van AI is aangebroken”, zegt Jen-Hsun Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “GPU deep learning start een nieuwe golf van computing waarbij software leert en machines kunnen redeneren. Eén van de meest spannende ontwikkelingen op dit gebied zullen intelligente robots zijn die hun omgeving kunnen begrijpen en interactie kunnen hebben met mensen. NVIDIA is verheugd een partnership aan te gaan met FANUC, een leidende speler op het gebied van industriële robots en fabrieksautomatisering, om een toekomst te realiseren waar intelligente machines de voortgang van de mensheid versnellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.