PathPartner lanceert USB3Vision en UVC compatibele Machine Vision Camera Module

PathPartner lanceert de Machine Vision Camera Module. De nieuwe camera’s van het bedrijf bieden ondersteuning voor de USB3Vision en UVC standaarden en zijn beschikbaar in zowel een kleuren- (PPMVR-AP-1) als monochrome versie (PPMVM-AP-1).

De nieuwe Machine Vision Camera Module van PathPartner (bron: PathPartner)

De camera’s van PathPartner zijn gebaseerd op de AR0134 1,2 megapixel CMOS Digital Image Sensor van ON Semiconductor. De modules zijn specifiek ontworpen om overweg te kunnen met een beperkte hoeveelheid licht en zijn voorzien van een global shutter om bewegende beelden nauwkeurig vast te kunnen leggen.

Beschikbaar in verschillende varianten

De Machine Vision Camera Module wordt geleverd met PPMV Player, een UVC compatibele Windows applicatie die geschikt is voor het multimedia framework DirectShow van Microsoft. De camera’s is beschikbaar in verschillende varianten, die ieder een andere framerate en resolutie bieden:

  • VGA (640X480) – 30, 60 & 90fps
  • 720p (1280X720) – 30 & 60 fps
  • 1,2MP (1280X960) – 45 & 54 fps

“Deze nieuwe cameramodule van PathPartner wordt geleverd met handmatige belichtingsregeling, een hardwarematige trigger modus en kan zowel stilstaande beelden als videobeelden vastleggen met een resolutie van maximaal 1,2MP en een frame rate van 54fps. Dit maakt de cameramodule een goede keuze voor iedere industrie waarin geautomatiseerde processen zoals scannen, identificatie en tellen voorkomen. Denk hierbij aan de verpakkingsindustrie, medische sector en de producti van halfgeleiders”, zegt Ramkishor Korada, medeoprichter van hoofd Sales & Marketing bij PathPartner.

Andere camera’s

Naast de nieuwe Machine Vision Camera Module levert PathPartner al langer een aantal andere camera’s. Het gaat hierbij onder andere om een 8MP HD USB 3.0 Camera Module op basis van de OV8825 CMOS image sensor en een 5 MP HD USB 3.0 Camera Module op basis van de OV5640 CMOS image sensor. Beide camera’s zijn compatibel met de USB3 Vision, USB Video Class (UVC) and USB Audio Class (UAC) standaarden. PathPartner kan indien gewenst ook op maat gemaakte modules leveren, die zijn afgestemd op de behoefte van klanten. Hierover kan meer informatie worden opgevraagd via sales@pathpartnertech.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.