Volkswagen installeert 320 robots van KUKA in Zuid-Afrikaanse fabriek

Volkswagen Group South Africa (VWSA) maakt bekend 320 nieuwe robots te hebben geïnstalleerd in zijn Uitenhage fabriek in Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap. Het gaat om industriële robots van KUKA, de Duitse fabrikant van industriële robots die onlangs is overgenomen door het Chinese Midea Group.

KUKADe robots worden ingezet voor de productie van de nieuwe Volkswagen Polo en één of twee andere modellen van de Duitse autofabrikant, meldt Engineering News. Deze voertuigen worden gebouwd op een Modular Transverse Matrix (MQB) platform, een platform dat voor meerdere voertuigen geschikt is. Binnen Volkswagen wordt gebruik gemaakt van meerdere MQB platformen, die geschikt zijn voor verschillende automodellen van het bedrijf.

Gestandaardiseerde componenten

Een MQB platform bevat een reeks gestandaardiseerde componenten, die in meerdere modellen worden gebruikt. Dit maakt het eenvoudiger en goedkoper om meerdere modellen te produceren op één productielijn. Zo is het mogelijk modellen van de automerken Audi, Skoda en Volkswagen – allen onderdeel van de Volkswagen Groep – te produceren op één productielijn.

De robots van KUKA gaan in de fabriek in Oost-Kaap monotone taken uitvoeren waarbij een grote nauwkeurigheid is vereist. Werknemers van Volkswagen kunnen zich hierdoor richten op andere taken die wel menselijke aandacht vereisen. Daarnaast wil Volkswagen door robots in te zetten zijn werknemers ontlasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.