KUKA presenteert kleinste robotcel voor booglassen ter wereld

De Welding To Go 1200 robotcel voor booglassen van Paul von der Bank Schweisstechnik (bron: KUKA)

KUKA presenteert de Welding To Go (WTG) 1200. Dit is volgens het van oorsprong Duitse bedrijf de kleinste robotcel voor booglassen ter wereld. De robotcel is gebaseerd op de KUKA Agilus robots en ontwikkeld door het Duitse bedrijf Paul von der Bank Schweisstechnik.

De robotcel wordt in de praktijk ingezet bij verschillende bedrijven, waaronder Brüninghaus & Drissner. De WTG 1200 heeft 1.200 bij 800 mm dezelfde afmetingen als een europalet, de meest gebruikte pallet in Nederland, België en de rest van Europa. De robotcel is gebaeserd op de KR 6 R700 sixx, die een maximale belading van 6 kg aan kan en een bereik heeft van ongeveer 706 mm.

Automatisering staat bij de robotcel centraal. Zo begint het lasproces automatisch zodra de deur van de robotcel wordt gesloten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de deur handmatig te sluiten, maar dit proces kan ook automatisch worden uitgevoerd zodra het werkstuk in de machine is geplaatst. KUKA stelt dat de WTG 1200 een flinke productiviteitswinst kan realiseren, vooral doordat gebruikers het volgende werkstuk kunnen voorbereiden terwijl de robotcel geautomatiseerd laswerk uitvoert. Daarnaast stelt het bedrijf dat de WTG 1200 de kwaliteit van lasnaden verbeterd door zijn constante prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.