Mitsubishi Electric introduceert KD-CX reeks industriële camera’s voor inspectiedoeleinden

Contact Image Sensors van Mitsubishi Electric (bron: Mitsubishi Electric)

Mitsubishi Electric introduceert een nieuwe reeks industriële camera’s voor inspectiedoeleinden. De Contact Image Sensors (CIS) zijn voorzien van beeldsensoren die het mogelijk maken een breed oppervlak te registreren. Daarnaast zijn de camera’s uitgerust met een CoaXPress interface voor machine vision toepassingen.

Het gaat om de KD-CX reeks camera’s. Deze bieden:

  • een lage beeldvervorming;
  • een elektrische sluiter;
  • een binning functie (600, 300, 200 en 150 dpi);
  • en de keuze tussen kleuren- en monochrome output.

Eigenschappen

De KD-CX reeks is beschikbaar in drie varianten die ieder een oppervlakte van verschillende breedtes (367, 587 of 807 mm) kunnen scannen. De camera’s maken gebruik van een tri-lineaire kleurensensor. De camera kan beelden maken met een snelheid van 140 meter per minuut met een resolutie van 600 dpi in 24- of 30-bit RGB. Via software kunnen gebruikers lagere resoluties instellen om de snelheid waarmee beelden worden gemaakt te vergroten.

Met de KD-CX reeks richt Mitsubishi Electric zich op verschillende toepassingen. Denk hierbij aan het inspecteren van printplaten, glazen objecten, drukwerk of andere producten. Doordat alle componenten van de camera in een kleine behuizing zijn verwerkt is de camera daarnaast geschikt voor gebruik in omgevingen waar de beschikbare ruimte beperkt is. Ook maakt het all-in-one ontwerp het voor fabrikanten eenvoudiger de camera’s te integreren in oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.