‘Atlas voor industriële robotisering’ helpt de juiste robotspecialist te vinden

Het industriële mkb ziet vanuit de Smart Industry allerlei kansen op zich afkomen, waaronder 3D-printen, Internet of Things, Big Data, digitale productie en robotisering. Het industriële mkb heeft op dit moment vooral veel belangstelling voor de kansen die robotiseringstrajecten kunnen bieden. Echter, veel bedrijven willen snel met robotisering aan de slag maar weten niet goed welke partij ze daarbij kan ondersteunen. Om deze bedrijven te helpen heeft Teqnow een ‘atlas voor industriële robotisering‘ ontwikkeld.

Teqnow is een platform van de Koninklijke Metaalunie voor het MKB-metaal. Het platform vergroot de aandacht voor toptechnologieën en stimuleert de toepassing ervan. In de atlas die Teqnow heeft ontwikkeld kunnen bedrijven de robotspecialist vinden die past bij de robotiseringsoplossingen die ze zoeken. Een ondernemer die op zoek is naar een lasrobot, heeft immers geen behoefte aan contact met een specialist van robots voor verspanen.

Zoekcriteria

Andere zoekcriteria zijn de doelmarkt waar de aanbieder zich op richt en de typische projectgrootte. Er kan bovendien worden gezocht op bedrijfsnaam en plaatsnaam. In de atlas zijn leveranciers van robots en robotsystemen opgenomen met volledige contactgegevens, bedrijfsomschrijving en met opgave van hun specialisme.

“Door middel van deze atlas wil Teqnow de laatste drempel op weg naar aanschaf en implementatie van een industriële robot voor ondernemers wegnemen”, motiveert Bert Faessen, Manager Teqnow, de totstandkoming van de atlas. “Er zijn vaak veel meer aanbieders of zitten ze dichter bij dan gedacht. Voor je het weet ben je met een langdurige zoektocht bezig, iets waar ondernemers niet op zitten te wachten. De atlas is bovendien een zoekmiddel dat voortdurend aangevuld wordt met nieuwe aanbieders.”

De atlas voor industriële robotisering van Teqnow

One Response to ‘Atlas voor industriële robotisering’ helpt de juiste robotspecialist te vinden

 1. Joep van der Wereld schreef:

  Beste Meneer/mevrouw

  Wij zijn Casper van Plateringen, Joep van der Wereld en Kenzo de Vries. Voor ons profielwerkstuk onderzoeken wij ‘’ Wat is de invloed van robotisering op de Nederlandse arbeidsmarkt binnen nu en tien jaar? ‘’. Naast een literatuuronderzoek moeten wij ook primair onderzoeken. Wij hopen van harte dat u de tijd wil nemen om de vragen hieronder te beantwoorden. Alvast heel hartelijk dank voor uw tijd.

  1.- Wat is uw naam?
  2. – Wat voor werk doet werk u?
  3. – Wat is voor u de definitie van robotisering?
  4. – Wat is uw mening over robotisering?
  5. – Wat is uw blik op de toekomst met robots?
  6. – Hoe snel denkt u dat de robotisering zich gaat verspreiden op de arbeidsmarkt?
  7. – Wat zijn de voordelen van de robotisering van de arbeidsmarkt volgens u?
  8.- Wat zijn de nadelen van de robotisering van de arbeidsmarkt volgens u?
  9.- Ziet u robotisering als kans of als bedreiging?
  10. – Ligt robotisering op micro of macro niveau?
  11.- Vindt u dit een relevant onderwerp en waarom?
  12.- Welke leeftijdsgroep loopt het meest gevaar door de robotisering denkt u?
  13.- Denkt u dat uw eigen baan gevaar loopt om overgenomen te worden?
  zo niet, waarom?
  zo wel, waarom en wanneer ziet u dit dan gebeuren met uitleg waarom?
  14.- Heeft u verder zelf nog iets toe te voegen wat ons misschien kan helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.