Tend.ai haalt 2 miljoen dollar op voor slimme software voor machinebelading

Tend.ai (bron: Tend.ai)

Tend.ai heeft 2 miljoen dollar opgehaald tijdens een investeringsronde. Tend.ai is een startup die werkt software voor machinebelading waarmee een robotarm meerdere machines kan bedienen. De software is geschikt voor iedere robotarm.

Dit meldt TechCrunch. Traditioneel kan een robot bij machinebelading één machine zoals een 3D-printer bedienen. Wie dus bijvoorbeeld een flink aantal 3D-printers wil automatiseren heeft meerdere robotarmen nodig. Tend.ai brengt hier verandering in. Het bedrijf werkt aan software die robotarmen in staat stelt meerdere 3D-printers, lasersnijders, CNC-machines of andere machines aan te sturen.

De software van Tend.ai stelt robotarmen in staat meerdere machines aan te zetten, uit te schakelen, afgeronde projecten uit machines te verwijderen en nieuwe projecten voor te bereiden. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die op grote schaal dergelijke machines gebruiken, aangezien de machines hierdoor onbemand 24 uur per dag door kunnen blijven draaien. De software werkt met behulp van een webcam, die op de robotarm wordt gemonteerd. De software analyseert de beelden die de webcam verzamelt en geeft op basis van deze beelden instructies naar de robotarm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.