IBM’s Project Intu brengt Watson naar ieder apparaat

IBM lanceert het experimentele Project Intu platform. Dit platform is systeem agnostisch en stelt ontwikkelaars in staat de kunstmatige intelligentie van Watson te verwerken in ieder apparaat, waaronder robots.

IBM WatsonMet het Project Intu platform wil IBM Watson toepasbaarder maken op meer apparaten en in meer toepassingen. Met het platform kan Watson onder andere naar spaces, avatars, robots en Internet of Things (IoT) apparaten worden gebracht. Project Intu is systeem agnostisch en geschikt om cognitieve ervaringen te creëren op besturingssystemen als Windows, macOS, Linux en Raspberry Pi.

‘Natuurlijkere vorm van mens-machine interactie’

“IBM brengt cognitieve technologie verder dan een fysieke technologische interface zoals een smartphone of een robot naar een meer natuurlijke vorm van mens-machine interactie”, zegt Rob High, IBM Fellow, Vice President en Chief Technology Officer (CTO) bij IBM. Project Intu stelt gebruikers volgens High in staat systemen te bouwen die redeneren met, leren van en interactie hebben met mensen die met de systemen werken. IBM stelt dat dit allerlei sectoren, waaronder industriële sectoren, kan transformeren.

Project Intu is beschikbaar via de Watson Developer Cloud, Intu Gateway en GitHub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.