Exoskelet van suitX ondersteunt werknemers in de maakindustrie

MAX van suitX (bron: suitX)

Het Amerikaanse suitX lanceert MAX (Modular Agile eXoskeleton), een flexibel ecosysteem dat werknemers in de maakindustrie helpt belastende werkzaamheden uit te voeren. MAX bestaat uit drie modules: backX, shoulderX en legX. Iedere module kan los worden gedragen of worden gecombineerd tot een volledig exoskelet.

Met MAX wil suitX het voor werknemers eenvoudiger en minder belastend maken lichamelijk werkzaamheden uit te voeren. Zo helpt het pak hen zware objecten te tillen, boven hun macht te werken en door de knieën te gaan. De modules zijn zo ontworpen dat zij detecteren indien gebruikers ondersteuning nodig hebben. Het pak werkt dus automatisch en hoeft niet handmatig te worden aangestuurd.

Gericht op uiteenlopende sectoren

Het exoskelet is gericht op uiteenlopende sectoren, waaronder de maakindustrie. Andere voorbeelden zijn de bouw, de transportsector, luchtvaartsector en scheepsbouw. Comfort speelt een belangrijke rol in MAX. Alle modules kunnen een volledige dag lang worden gedragen en gebruikt worden om dagelijks taken uit te voeren, zonder dat gebruikers hinder ondervinden van het pak.

suitX bracht eerder al Phoenix op de markt, een exoskelet gericht op de medische sector. Dit exoskelet ondersteunt mensen met lichamelijke beperkingen en helpt hen bewegen.

MAX van suitX (bron: suitX)

One Response to Exoskelet van suitX ondersteunt werknemers in de maakindustrie

  1. […] dat volgens eigen zeggen het lichtste en meest geavanceerde exoskelet is. De fabriek levert ook een pak dat werknemers in de maakindustrie helpt belastende repeterende bewegingen uit te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.