TriSpector maakt 3D-vision toegankelijk voor gebruikers zonder programmeerkennis

De TriSpector van SICK (bron: SICK)

SICK introduceert de TriSpector, een nieuwe configureerbare standalone sensor voor kostenefficiënte 3D-inspecties van bewegende verpakkingen en producten. De sensor bevat een laser en camera in één behuizing en is geschikt om ieder product te inspecteren, ongeacht vorm, kleur of uitlijning. De TriSpector is gericht op kwaliteitscontroles in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie.

De TriSpector is voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface. De sensor kan worden geconfigureerd met behulp van de SICK SOPAS-software, zonder dat hiervoor programmeerkennis nodig is. Hiermee wil SICK 3D-vision binnen handbereik brengen van meer eindgebruikers, onder andere in de verpakkingsindustrie. Dit zonder dat een machinebouwer of systemintegrator hoeft te worden ingeschakeld. Dankzij het gegarandeerde field of view, de af-fabriek kalibratie van laser en camera en de mogelijkheid om bestaande instellingen eenvoudig over te zetten is het mogelijk de TriSpector in korte tijd over meerdere opstelling uit te rollen.

De TriSpector van SICK (bron: SICK)

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken van de TriSpector zijn:

  • laserlijncameratechnologie voor 3D-vision;
  • betrouwbare 3D-inspectie;
  • ook bij objecten met variërende kleur, positie en hoogte;
  • embedded systeem: geïntegreerde beeldanalyse voor outputs rechtstreeks vanaf de TriSpector zonder externe verwerkingsunit;
  • drie typen met een field of view van 8, 30 en 60 cm breedte;
  • eenvoudig te configureren met SOPAS-software;
  • robuuste IP67-behuizing;
  • uitvoeringen met glazen vensters en uitvoeringen met kunststof vensters voor de voedingsmiddelenindustrie;
  • directe aansluiting voor encoder met geïntegreerde voeding voor encoder;
  • af-fabriek gekalibreerd;
  • snel en intuïtief in bedrijf te nemen.

Met de TriSpector richt SICK zich op verschillende toepassingen. Denk hierbij aan:

  • controle van het vulniveau van potjes of blikken (crème, vloeistof, voedsel);
  • aanwezigheidsdetectie van juiste aantallen in verpakking;
  • controle van de juiste positie in verpakking;
  • controle van de juiste positie op transportband (om producten goed te kunnen verpakken);
  • kwaliteitscontrole van producten;
  • controle van oppervlak en hoogte (staat er bijvoorbeeld nog een dopje omhoog?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.