ViDi Systems wint 2016 Robot Launch startupcompetitie

Het Zwitserse ViDi Systems is uitgeroepen tot de grote winnaar van de 2016 Robot Launch wereldwijde startupcompetitie. ViDi Systems ontwikkelt deep learning-gebaseerde vision software waarmee beeldanalyses kunnen worden uitgevoerd voor geautomatiseerde esthetische inspecties. Het Nederlandse ROBOMOTIVE wint de ‘incubation award’.

Voor de 2016 Robot Launch competitie is een shortlist opgesteld met 15 startups. Europese bedrijven zijn met 8 startups goed vertegenwoordigd op de lijst. Daarnaast waren ook vier Amerikaanse en drie Canadese startups opgenomen op de shortlist. De lijst ziet er als volgt uit:

 • ViDi Systems
 • Robolink
 • Franklin Robotics
 • ROBOMOTIVE
 • MOTI: A Robot for Habits
 • Robotics Materials
 • TransRobotics
 • Kamigami Robotics
 • SD3D
 • Foldimate
 • Labs Cubed
 • Halodi
 • Ourobotics
 • Modular Science
 • Parihug

Als ‘Robot Launch Grand Winner’ krijgt ViDi Systems ondersteuning van Silicon Valley Robotics, Odense Robotics, QUTbluebox en het Australian Center for Excellence in Robotic Vision. Daarnaast wordt ViDi Systems extra onder de aandacht gebracht op Robohub.org, de organisator van Robot Launch. QUTbluebox en het Australian Center for Excellence in Robotic Vision gaan ViDi Systems helpen hun netwerk uit te breiden in Australië.

Incubation award voor Nederlandse ROBOMOTIVE

Het Nederlandse ROBOMOTIVE wint de incubation award voor het Beste Europese Startup team. ROBOMOTIVE levert robots die kunnen worden ingezet voor productie-automatisering. Deze kunnen worden ingezet voor onder andere het vanuit bulkmateriaal beladen van zowel CNC-machine, persen als mallen, laden en/of lossen van rekken, oppakken van producten voor zowel assemblage als bewerking en het geordend inpakken of palletiseren van producten.

De incubation award is in het leven geroepen voor Odense Robotics en Invest in Odense. De organisaties bieden ROBOMOTIVE een reis voor twee personen aan naar Odense, inclusief een verblijf van een maand. Gedurende deze maand krijgt het team volledige toegang tot alle Odense Robotics StartUp Hub faciliteiten, de Robot Innovation Hall en andere startups die binnen de hub actief zijn. Ook kan ROBOMOTIVE deelnemen aan een pitchsessie in juni, waarmee het bedrijf kans maakt op deelname in een 12 maanden durend programma van het Odense Robotic Startup Hub.

Sillicon Valley Robotics

Tot slot biedt Sillicon Valley Robotics een startup lidmaatschap aan voor alle startups op de shortlist van de 2016 Robot Launch. Hier worden startups in contact gebracht met investeerders in Sillicon Valley, krijgen zij toegang tot netwerkevents en kunnen zij zich vestigen in de nieuwe Robot Launchpad accelerator space. Daarnaast kunnen startups op expo’s wereldwijd hun producten demonstreren en onder de aandacht brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.