Mitsubishi Electric wint awards met ‘Threebots’ choreografie (video)

Threebots van Mitsubishi Electric (bron: Mitsubishi Electric)

Mitsubishi Electric wint de “Best of the Best” en “Grand Prix 2016” awards op de Red Dot Gala in het Duitse Essen. Het bedrijf ontvangt de prijzen voor zijn interactieve ‘Threebots’ robottoepassing.

Het Red Dot Gala is een internationale competitie waarin de beste producten van het jaar in de spotlight worden gezet. Fabrikanten en ontwerpers van over de hele wereld kunnen deelnemen aan de wedstrijd en meedingen naar een award. Onder andere innovatie, kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit waren belangrijke selectiecriteria voor de jury.

Choreografie

‘Threebots’ is een interactief concept dat onderdeel is van de ‘The World of Mitsubishi Electric’ tentoonstelling, die te vinden is in het Duitse Ratingen. Het concept bestaat uit drie industriële robots die aan elkaar zijn gekoppeld in een technisch uitdagende choreografie. De gecoördineerde routine die de robots laten zien bestaat onder andere uit animaties die gelijktijdig op drie monitoren op de robots worden vertoond en elkaar aanvullen. Door bewust te breken met conventionele bewegingspatronen van industriële robots wil Mitsubishi Electric de behendigheid en flexibiliteit van zijn robots demonstreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.