Mitsubishi Electric lanceert compacte kleuren HMI

Mitsubishi Electric breidt haar GOT2000 assortiment uit met een nieuwe, compacte kleuren HMI. De GT2104 is uitgerust met een 4,3 inch hoge-resolutie breedbeeldformaat TFT-scherm dat meer dan 65.000 kleuren kan weergeven. Daarnaast beschikt de GT2104 als instapmodel over functies die voorheen alleen in high-end producten te vinden waren. Denk daarbij aan het loggen van data, meerkanaalsbedrijf, operator authentificatie, backup/herstel-functionaliteiten en Mitsubishi Electric’s ‘FA transparant’ functie die de PC-toegang tot aangesloten automatiseringscomponenten vereenvoudigt.

Het bedrijf zet de GT2104 in de markt als een betaalbaar alternatief voor veel andere HMI’s. Mitsubishi Electric stelt dat gebruikers voor de investering die de aanschaf van een monochrome HMI doorgaans vereist met de GT2104 een compacte HMI met breedbeeldformaat kleuren TFT-scherm krijgen. Dit scherm biedt een resolutie van 480 x 272 pixels en is 4,3 inch groot. Door de compacte behuizing is de HMI ook geschikt voor gebruik in toepassingen waar de ruimte beperkt is. Naast de standaard horizontale positie kan de GT2104 ook worden gebruikt in een verticale positie. Dit vereenvoudigt het inbouwen van de unit bij toepassingen met beperkte beschikbare ruimte.

De GT2104 van Mitsubishi Electric (bron: Mitsubishi Electric)

Uitgebreide aansluitmogelijkheden

De GT2104 beschikt standaard over verschillende aansluitmogelijkheden, zoals Ethernet-, USB- en seriële (RS422/485 en RS232) interfaces en een aansluiting voor een SD-kaart. Mitsubishi Electric’s ‘FA transparant’ functie stelt gebruikers in staat om een PC op de GT2014 aan te sluiten en een transparante verbinding te maken met gekoppelde automatiseringsapparatuur. Deze functie vereenvoudigt het instellen, programmeren, monitoren, modificeren en testen van componenten die bijvoorbeeld lastig toegankelijk in een paneel of machine zijn gemonteerd.

De GT2104 heeft ook een meerkanaalsfunctie, waarmee een enkele GOT HMI tegelijkertijd kan worden aangesloten op twee FA-apparaten en via een Ethernet- of seriële verbinding de bediening van die apparaten kan plaatsvinden. Bovendien kunnen gebruikers aan de hand van de datalogging functionaliteit gegevens van een aantal FA-apparaten, dat is aangesloten op de GT2104, op uniforme wijze beheren voor analyse in een later stadium.

Backup/herstel-functie

Met de backup/herstel-functie kunnen parameters en programma’s van aangesloten apparatuur, zoals PLC’s en omvormers, worden opgeslagen op de SD-kaart. Indien er zich een probleem voordoet bij een apparaat of een nieuwe component moet worden geïnstalleerd, kunnen het programma of de parameters snel worden hersteld zonder dat daarvoor een PC hoeft te worden aangesloten. Dit minimaliseert de downtime.

Gezien het toenemende belang van veiligheid en om onbedoelde bedieningsfouten helpen uit te sluiten, biedt de GT2104 gebruikersauthentificatie. Hierbij kunnen door middel van wachtwoorden verschillende gebruikersniveaus voor toegang tot de HMI-functionaliteit en informatie op het scherm worden gedefinieerd.

One Response to Mitsubishi Electric lanceert compacte kleuren HMI

  1. Audece Nederland schreef:

    HMI is heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.