Robomotion en SOTEC demonstreren industrie 4.0 met nieuwe robot

De KR 3 AGILUS van KUKA (bron: KUKA)

Leverancier van industriële robots en automatiseringsoplossingen Robomotion lanceert samen met softwarebedrijf SOTEC een demonstratierobot die is verbonden met de cloud. Met de robot willen de bedrijven de mogelijkheden van de ‘industrie 4.0’ demonstreren en onder andere datastromen tussen de cloud en robots inzichtelijk maken.

Dit meldt Robotics and Automation News. De robot is verbonden met de cloud. De robot is verbonden met de cloud en demonstreert volgens Robomotion en SOTEC de wijze waarop datastromen zich tussen robots en de cloud kunnen bewegen. “We willen mensen de mogelijkheid geven onze technologie achter de industrie 4.0 zelf te ervaren”. De bedrijven willen met dit doel de robot tentoonstellen op evenementen wereldwijd.

De robot is gebaseerd op de KR 3 AGILUS pick & place robot van KUKA. Op evenementen waar de robot wordt tentoongesteld krijgen bezoekers de mogelijkheid de robot via hun smartphone aan te sturen. Ook maken de bedrijven op een monitor inzichtelijk welke route de commando’s die bezoekers op hun smartphone geven afleggen om de robot te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.