Nieuwe robotarm met een bereik van 20 meter weegt slechtst 1,2 kg (video)

De Giacometti arm van het Suzumori Endo Lab van het Tokio Instituut voor Technologie (screenshot van YouTube video)

Een nieuwe robotarm biedt een bereik van 20 meter, maar weegt slechts 1,2 kilogram (kg) en is klein genoeg om in de kofferbak van een gemiddelde auto te passen. De robotarm is ontwikkeld door het Suzumori Endo Lab van het Tokio Instituut voor Technologie.

De arm wordt de Giacometti arm genoemd en is vernoemd naar de Zwitsers beeldhouwer Alberto Giacometti. De robot bestaat in belangrijke mate uit ballonnen die zijn gevuld met helium. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van lichtgewicht synthetische spieren, die de plaats in nemen van de gebruikelijke hydraulische koppelingen en aandrijving die in reguliere robotarmen te vinden zijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat de robot slechts 1,2 kilogram weegt, wat gezien zijn bereik van 20 meter opvallend is.

In de onderstaande video wordt de werking van de robotarm gedemonstreerd en uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.