Apple wil synthetische beelden voor trainen van AI verbeteren

Een robot (bron: FreeImages.com/Julien Tromeur)

Apple heeft een nieuwe methode ontwikkeld om kunstmatige intelligentie (AI) te trainen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van synthetische beelden die van betere kwaliteit zijn dan reguliere synthetische beelden.

AI wordt in veel gevallen getraind door de AI een grote hoeveelheid beelden te tonen, waarop objecten zijn benoemd. Hierbij wordt doorgaans gebruik gemaakt van synthetische beelden, die geautomatiseerd worden gegenereerd en waarop objecten automatisch worden benoemd. Dit maakt het mogelijk in korte tijd een grote hoeveelheid afbeeldingen te verzamelen. ‘Echte’ foto’s zouden in dit geval te veel tijd in beslag nemen, aangezien ieder object hierop door een mens moet worden benoemd.

Deze werkwijze heeft echter nadelen. Zo hebben synthetische beelden niet altijd dezelfde kwaliteit als echte foto’s. Dit heeft ook impact op de kennis die AI opdoet met behulp van de trainingsmethode. In het nu gepubliceerde onderzoek kijkt Apple daarom hoe de kwaliteit van synthetische beelden kan worden verbeterd. Meer details zijn te vinden in de onderzoekspaper van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.