APT Automation treedt toe tot e-F@ctory Alliance van Mitsubishi Electric

Het Duitse APT Automation treedt toe tot de e-F@ctory Alliance van Mitsubishi Electric (bron: Mitsubishi Electric)

Het Duitse APT Automation treedt toe tot de e-F@ctory Alliance van Mitsubishi Electric. Binnen dit initiatief werken ruim 300 bedrijven samen aan de ontwikkeling van geoptimaliseerde automatiseringsoplossingen voor specifieke toepassingen bij klanten.

De e-F@ctory Alliance is een initiatief dat is opgezet door de Factory Automation business unit van Mitsubishi Electric. Vanuit het initiatief ondersteunt het bedrijf klanten door advies te leveren over industriële automatisering en IT. Daarnaast ontwikkelen deelnemers gezamenlijk oplossingen. De e-F@ctory Alliance is onderdeel van e-F@ctory, een wereldwijd netwerk van fabrikanten van industriële componenten, gespecialiseerde systeem integrators en software ontwikkelaars.

De samenwerking tussen APT Automation en de e-F@ctory Alliance heeft al geleid tot de Smart Carriage. Dit is een slim transportsysteem voor productieomgevingen dat beschikt over on-board intelligentie in combinatie met een geïntegreerde energievoorziening van on-carriage apparatuur. Dit maakt het mogelijk informatie en productiedata over verschillende werkstukken op te slaan. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid te schakelen tussen parallelle tracks op productielijnen, waardoor op verschillende producten meerdere handelingen kunnen worden uitgevoerd. Hiermee helpt de Smart Carriage bedrijven hun productieproces flexibeler te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.