Bedrijven investeren 1,95 miljard dollar in collaboratieve robots in 2021

De LBR iiwa van KUKA (bron: KUKA)

Bedrijven wereldwijd investeren 1,95 miljard dollar in collaboratieve robots in 2021. Vooral de noodzaak arbeidskosten terug te dringen en het gebrek aan werknemers met de juiste vaardigheden drijft het gebruik van collaboratieve robots aan.

Dit meldt onderzoeksbureau Research and Markets in een nieuw rapport. Collaboratieve robots zijn een vorm van industriële robots die specifiek zijn ontworpen om veilig te kunnen samenwerken met mensen. De robots zijn voorzien van allerlei sensoren die de aanwezigheid van mensen detecteert. Dit stelt hen in staat hun bewegingen aan te passen om botsingen met mensen en letsel dat hierdoor ontstaat te voorkomen. Indien het toch fout gaat detecteren veel collaboratieve robots aanrakingen met mensen, wat hen in staat stelt maatregelen te nemen om het letsel dat zij veroorzaken te minimaliseren.

Research and Markets stelt dat de vraag naar collaboratieve robots zowel in Europa, Noord-Amerika als Azië hoog is. Vooral in Azië omarmt de maakindustrie collaboratieve robots in een hoog tempo om interessant te blijven op de wereldwijde markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.