Mitsubishi Electric introduceert verzonken Open Frame GOT2000 HMI modellen

GOT2000 reeks gebruikersinterfaces van Mitsubishi Electric (Bron: Thinkstock, Mitsubishi Electric Europe B.V.)

Mitsubishi Electric introduceert met de GOT2000 familie een nieuwe stijl gebruikersinterfaces. Het open-frame, wandgemonteerde ontwerp stelt machinebouwers in staat om hun eigen merkidentiteit te versterken door eigen logo’s op de machine aan te brengen.

Door een zelfklevende folie over het hele machinepaneel aan te brengen, zijn de nieuwe Open Frame GOT2000 modellen aan de voorzijde IP67-beschermd. Met de beschermende folie voldoen de modellen aan de eisen voor hygiënegevoelige toepassingen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Door het folie zijn er geen hoeken of gaten te vinden waarin vuil zich kan ophopen. Het scherm kan met een vochtige doek worden afgeveegd en met water worden gewassen. Ook maakt het folie het mogelijk de HMI met natte handen te bedienen.

Goedkoper

Het is al langer mogelijk een standaard HMI geschikt te maken voor hygiënegevoelige toepassingen. Hiervoor moeten echter extra maatregelen genomen, die geld kosten. Indien deze kosten bij de aanschafprijs van een standaard HMI worden opgeteld is de nieuwe Open Frame GOT2000 een goedkopere optie, stelt Mitsubishi Electric.

Het ontwerp van de Open Frame GOT2000 voorziet in gemakkelijke en flexibele installatie in de paneeluitsparing. Door een eenvoudige aanpassing kan dat bij paneeldiktes tussen 1,5 en 4 mm. De hoeken van het aanraakpaneel zijn beschermd met een hoekprofiel om het risico op beschadiging van de HMI tijdens de installatie te minimaliseren.

Data van PLC’s loggen

Waardevolle eigenschappen voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie zijn onder andere het loggen van data van PLC’s en andere apparaten. De gegevens worden in lijsten of in een grafische vorm gepresenteerd, zodat de data eenvoudig kan worden geanalyseerd. Via de ingebouwde webserver functionaliteit is het mogelijk vanuit een standaard webbrowser op een PC toegang te krijgen tot de Open Frame GOT2000. Ook kan aan de hand van de GOT Mobile functie de status van de HMI worden gemonitord met een smartphone of tablet.

Daarnaast is de GOT2000 voorzien van beveiligingsfuncties. Zo bevat de HMI authenticatie en functies voor het loggen van alle handelingen, zodat gebruikers precies kunnen zien wie de machine bediende, voor welk doel, wanneer dat was en hoe dat verliep.

GOT2000 reeks gebruikersinterfaces van Mitsubishi Electric (Bron: Thinkstock, Mitsubishi Electric Europe B.V.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.