RS Components introduceert nieuwe igus robotpakketten

De igus Robolink D van RS Components (bron: RS Components)

RS Components (RS), het handelsmerk van distributeur Electrocomponents, introduceert twee nieuwe roboticapakketten. Deze pakketten omvatten alle componenten die nodig zijn voor het bouwen van een robotarm met vier assen. Daarnaast is de aanschafprijs van de pakketten lager dan de aanschafprijs van de afzonderlijke onderdelen.

Beide kits omvatten de onderdelen die nodig zijn voor het bouwen van een igus Robolink D-robotarm. De ene kit is bedoeld voor het bouwen van een robotarm met een draagvermogen van 1 kg, terwijl de andere gericht is op het robotarm met een draagvermogen van 4 kg en een groter bereik. Beide kunnen gebruikmaken van maximaal vier assen en maximaal vier bewegingsrichtingen. De robotarmen zijn gericht op toepassingen waaronder onderzoeksafdelingen, educatieve instellingen, laboratoria en kleine/middelgrote industriële fabrieken.

Educatieve video’s en instructies

Naast de onderdelen die nodig zijn voor het bouwen van de robotarm, heeft RS ook gezorgd voor educatieve video’s en instructies, door een groot deel van de DesignSpark-website hieraan te wijden. Gebruikers worden hierdoor geholpen bij het koppelen van de robot aan controllers en programmeeroplossingen, waardoor elke gebruiker de vrijheid heeft om de programmeertaal en bedieningshardware te kiezen die het beste aansluit op zijn of haar specifieke wensen, of om deze eenvoudig te integreren in een bestaande bedieningsinfrastructuur voor fabrieksautomatisering.

De DesignSpark-website bevat een aantal tutorials, waaronder video’s gemaakt door Massimo Temporelli, directeur en oprichter van The Fablab in Milaan. De tutorials bevatten alle instructies die nodig zijn om een werkende robot te bouwen.

Robotsystemen afstemmen op specifieke wensen

RS stelt dat veel gebruikers roboticaoplossingen inzetten voor werkzaamheden die ver onder de potentie van deze oplossingen liggen. Robots worden hierdoor niet maximaal benut. Met de introductie van deze nieuwe Robolink D-kits van RS en igus worden het ontwerp en de specificatie van robotsystemen toegankelijker. Door deze nieuwe aanpak kunnen gebruikers een roboticaoplossing bouwen die voorziet in hun specifieke wensen. De opensource-bedieningsoplossing maakt de integratie daarnaast eenvoudiger en maakt het mogelijk om de robot te verbinden met het continu toenemende aantal gekoppelde systemen van bedrijven en slimme fabrieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.