Allied Vision lanceert Manta G-1236 camera met 12 megapixel CMOS sensor van Sony

De Manta G-1236 van Allied Vision (bron: Allied Vision)

Allied Vision lanceert de Manta G-1236 camera. Deze hoge resolutie GigE Vision camera is uitgerust met de 12 megapixel CMOS sensor van Sony. De camera is beschikbaar in zowel een kleuren- als monochrome variant.

De Manta G-1236 is voorzien van de IMX304 CMOS sensor uit de Pregius reeks van Sony. Deze beeldsensor heeft een resolutie van ongeveer 12,3 megapixels (4112 x 3008) met een pixelgrootte van 3.45µm. De IMX304 heeft een hoge verzadigingscapaciteit en weinig ruis, wat zorgt voor een groot dynamisch bereik. De Manta G-1236 realiseert een frame rate van 9,7 frames per seconde bij volledige resolutie. Hogere frame rates kunnen worden gerealiseerd door een kleinere resolutie te hanteren.

Functionaliteiten

De camera biedt uiteenlopende functionaliteiten, waaronder beeldverwerkingsfuncties om bijvoorbeeld het contrast te vergroten of de kleurenreproductie te verbeteren. Daarnaast ondersteunt de camera Action Commands, die kunnen worden gebruikt om de camera te triggeren via de Ethernet poort (Trigger over Ethernet – ToE). Dit maakt het mogelijk de camera aan te sturen via één enkele kabel.

Dankzij Manta’s modulaire concept kunnen gebruikers kiezen uit een brede reeks hardwarematige opties. Denk hierbij aan Power over Ethernet, optische filters en montagepunten voor lenzen. De Manta G-1236 biedt ondersteuning voor alle populaire beeldverwerkingslibraries en de Vimba software development kit van Allied Vision.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.