SICK introduceert open platform voor zijn programmeerbare sensoren

SICK introduceert SICK AppSpace, een open platform voor zijn programmeerbare sensoren. AppSpace biedt ontwikkelaars de mogelijkheid software direct op de programmeerbare SICK-sensoren te ontwikkelen, waardoor zij specifieke sensortaken toepassingsgericht kunnen programmeren. Hierdoor zijn ontwikkelaars in staat klanten te voorzien van een maatwerkoplossing die is toegesneden op de individuele klantwensen en –eisen.

SICK AppSpace (bron: SICK)SICK AppSpace combineert software en hardware, en bestaat uit twee elementen: de programmeerbare SICK-sensoren en de ontwikkelomgeving SICK AppStudio. Met de flexibele architectuur en de programmeerbare sensoren kan een sensor met specifieke functionaliteiten worden gecreëerd, wat onder andere voor Industry 4.0 toepassingen kan worden ingezet. Denk hierbij aan toepassingen voor kwaliteitscontrole, traceerbaarheid en voorspellend onderhoud. De software zit in de sensor en kan van daaruit de informatie direct overdragen.

Hoe werkt SICK AppStudio?

SICK AppStudio is de omgeving waarbinnen ontwikkelaars (klantspecifieke) toepassingen op programmeerbare SICK-sensoren kunnen ontwikkelen. Naast vele programmeeropties en –services biedt AppStudio hen ook toegang tot de SICK-softwaretoolbox en de mogelijkheid beeldverwerkings-procedures vanuit HALCON te gebruiken. Dankzij het gebruik van Lua scripting, met veel geïntegreerde ontwikkelondersteuning zoals auto-completion, is appontwikkeling voor programmeerbare sensoren eenvoudig in te passen binnen bestaande ontwikkelprocessen. Zodra de sensorapp is uitontwikkeld, kan deze worden uitgerold over de verschillende programmeerbare sensoren van SICK. De app kan in één keer op meerdere SICK-sensoren worden gezet.

Ook de afzonderlijke gebruikersinterface voor machineoperators kan met SICK AppStudio worden ontwikkeld. Met de grafische ViewBuilder bouwt de ontwikkelaar eenvoudig een web-GUI (Graphical User Interface). De PackageBuilder combineert alle softwarecomponenten tot één enkel pakket, waarin ook de toegangsrechten veilig gedefinieerd zijn. Onder andere de voorbeeldprogrammatuur helpt sensorapps snel te ontwikkelen en integreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.