ABB neemt start-up in 3D-inspectietechnologie NUB3D over

ABB neemt de Spaanse start-up NUB3D over. NUB3D richt zich op digitale 3D-inspecties en oplossingen voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

NUB3DNUB3D is een start-up die is gevestigd in Barcelona. Het bedrijf levert inspectie- en kwaliteitscontroleoplossingen voor de maakindustrie. Deze oplossingen maken gebruik van 3D-sensoren die afwijkingen op geproduceerde onderdelen kan detecteren.

ABB Ability portfolio

Met de overname van NUB3D breidt ABB haar ABB Ability portfolio uit. De oplossing binnen dit portfolio maken gebruik van verbonden apparaten om actiegerichte digitale informatie te verzamelen van klanten. Met behulp van de technologie van NUB3D wil ABB geautomatiseerd turnkey inspectie- en kwaliteitscontroleoplossingen ontwikkelen voor onder andere de automotive industrie, ruimtevaartsector, de metaalindustrie en de plasticsector.

“Met deze overname zijn we een stap dichter bij de fabriek van de toekomst. Naarmate onze klanten processen automatiseren om geavanceerder te worden en productiecycli te verkorten, wordt het vermogen op efficiënte wijze kwaliteitscontroles te automatiseren een aantrekkelijk concurrentievoordeel”, legt Sami Atiya, directeur van ABB’s Robotics and Motion divisie.

FlexInspect en InspectPack

ABB en NUB3D hebben eerder al twee volledige geautomatiseerd inspectieoplossingen geïntroduceerd voor off- en in-line inspecties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 3D witlicht sensors van NUB3D. De oplossingen heten respectievelijk FlexInspect en InspectPack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.