Yaskawa koopt grond voor nieuwe fabriek in Slovenië

De Motoman MH24 van Yaskawa

Yaskawa Electric Corporation heeft een overeenkomst getekend voor de aankoop van grond in Kocevje, Slovenië. Op deze grond wordt de nieuwe fabriek van de robotfabrikant gebouwd.

Dit meldt Slovenia Times. Het Japanse Yaskawa maakte onlangs bekend 25 miljoen euro te investeren in een nieuwe fabriek in Slovenië voor de productie van industriële robots. De Sloveense overheid draagt 5,6 miljoen euro bij aan de fabriek. Naar verwachting gaat de bouw van de fabriek in de herfst van 2017 van start, waarna de fabriek naar verwachting eind 2018 in gebruik kan worden genomen.

De Sloveense overheid meldde eerder dat naar verwachting 70% tot 80% van industriële robots van Yaskawa bedoeld voor de Europese markt in de fabriek zullen worden geproduceerd. Yaskawa beschikt al langer over een kleinere fabriek in Slovenië. De Sloveens overheid hoopt dat de komst van de nieuwe grotere fabriek het land beter op de kaart zet als een centrum voor de productie en ontwikkeling van robots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.